Op zaterdag 12 januari 2008 en op zaterdag 24 januari 2009 bracht Hisiste, in samenwerking met het strijkorkest Ostinato en pianist Bart Jacobs, een uitvoering van The best of Enya.

Het programma bestond uit een overzicht van enkele nummers per film

Watermark 1988 :

Watermark

Het titellied van dit album werd geïnspireerd op een gedicht van Enya.

On Your Shore

Om het even hoe ver je bent op je levensreis, om het even hoeveel dagen en nachten er voorbijgingen, bij alles wat er gebeurde bleef het kind in jouw bewaard.

Orinoco Flow

Dit lied reflecteert voor Enya het gevoel van de tijd van toen, avontuur.


Sheperd Moons 1991 :

Sheperd Moons

Twee kleine nieuwe manen, die in de buitenste cirkel van Saturnus draaiden werden ontdekt. Ze kregen een nummer maar geen naam een. Ze leken eindeloos te proberen de stukjes van de cirkel bij elkaar te houden, net als een schaapherder die zijn kudde gidst.

Marble Halls

Dit is een operalied gecomponeerd door Michael Williamalge met woorden van Alfred Bunn, Dit liedje is een favoriet van Enya.

Evacuee

Oorlog draagt onvermijdelijk droefheid met zich mee. Dit lied bezingt het verdriet van een kind dat geëvacueerd wordt. Een kind dat gescheiden wordt van zij ouders.

Book of Days

Oorspronkelijk was dit een instrumentaal nummer. Daarna werd het een lied dat gebruikt werd door Ron Howard in de file 'Far and Away'.


Memory of Trees 1995 :

Memory of Trees

In het oude Keltische geloof werden bomen als heilig beschouwd. Zij waren de bewakers van de herinneringen en het lijden. De druïden legden hun wijsheden vast door middel van een geheim alfabet genaamd 'Ogham'. Dit werd genoemd naar de god Ogma, de god van de poëzie en welsprekendheid,

China Roses

Porseleinen rozen. Iedereen heeft zijn eigen gedacht over de hemel. Elkeen ontwikkelt zijn eigen bos met dromen. Kortom, niet iedereen bewondert en houdt van dezelfde dingen.

Once You Had Gold


Anywhere Is

Ergens is het. Ja, ergens is het, niet?


A day without rain 2000 :

Day Without Rain

Meer dan wie ook herinner ik me hoe ieder woord van liefde van jou oprecht was. Ik droom zo vaak van jou, mijn hart is niet alleen.

Wild Child

De dag is als een wild kind. Het is onvoorspelbaar, het is roekeloos, het belooft je geen zekerheid, he belooft niets. De dag is wat je ervan maakt. Maak er een goede dag van.

Fallen Embers

De herinnering aan een speciale tijd met je geliefde, bespiegeling over de vergankelijkheid van de liefde. Nochtans is de herinnering even vervuld van tederheid, als van het verdriet om het verlies.

Dit lied verheerlijkt deze speciale tijden is tegelijk een klaaglied over wat voorbij is.

Lazy Days

In de mallemolen van het leven is het goed voor hart en ziel om een luie dag te hebben. Een dag waarop je tijd maakt om te dromen, om te mediteren, om te reflecteren. Een dag waarop we genieten van het moment zoals het is

Only Time

Wie kent de weg van de liefde? Alleen de tijd.


Amarantine 2004 :

Drifting


Long Long Journey


Amid the Falling Snow


AmarantineLord of the Rings :

May It Be

Geschreven voor het film epos van Peter Jackson en gebaseerd op Tolkiens 'The Lord of the Rings'. Dit lied werd zowel in de elfentaal (Quenya), als in het engels geschreven. Quenya betekent 'taal' en was gekend als de 'verboden taal' van de mensendoders. Het was een taal die hoofdzakelijk in oude liederen en ceremonieën en wetenschap gebruikt werd. 'May it Be' of Nai' in het Quenya wordt gewoonlijk gebruikt door elfen om een wens te uiten.

Kort Nieuws

Repetities

elke dinsdag

van 20:00h tot 21:30h

in het gemeenschapshuis

te Hingene